Famílies
1) Del somni a l'objectiu #Somidealistes
Els nostres fills i filles senten, fan i pensen i quan ho fan acostumen a fer-ho en gran. Els pares i mares podem jugar un paper molt important tot recolzant la seva idea. Les persones joves necessiten guia, consell i ajuda. En aquest vídeo trobaràs recursos per ajudar als teus fills a transformar els seus somnis en objectius i en plans de treball.
2) Comunicació assertiva #Somintensos
Sempre estem comunicant, de fet és impossible no comunicar. Una mirada, un gest o un silenci, de vegades, ho diuen tot. La comunicació de qualitat és la base d’una bona relació dins de la família, però hi ha moments a on hem de poder marcar uns límits o fer seguir unes normes. Just en aquest vídeo trobaràs recursos per poder comunicar-te de manera assertiva.
3) Gestió de la frustració #Sominvencibles
Això de ser pares és tot un repte constant, un anar i tornar del gaudir a la frustració, tota una muntanya russa que ens demana el millor de nosaltres mateixos dia a dia. Compartim un video per entendre la relació que hi ha entre les nostres expectatives i la frustració. Gestionar les nostres expectatives ja és prou complexe, gestionar les expectatives que dipositem en els nostres fills ho complica tot. No patiu, al vídeo usdonem algunes claus.
4) Gestió de la por #Sominquiets
Tenir por quan ets pare és la cosa més normal del món. Què estarà fent el nostre fill o filla? Tindrà un futur amable? Estarà prou preparat per viure? Sabrà dir no? Tenir por com a pare és completament normal i comprensible. En aquest vídeo T'expliquem com funciona la por i què pots fer per interpretar-la i gestionar-la.
5) Gestió de la crítica #Somimperfectes
Els nostres fills estan en una edat en la qual tothom li diu el que ha de fer, el que ha de pensar, sentir i fins i tot com ha de vestir. Nosaltres, com a pares, els podem ajudar a gestionar aquestes crítiques i a viure en un moment tan complex.
Però no oblidem que nosaltres també som part d'aquesta crítica.
En aquest vídeo t'explico alguns recursos per a no confondre un consell o un suggeriment amb una crítica.
6) Autoengany #Sominquiets
Sempre hi ha qui està pitjor, no es podia haver fet res més, o per molt que ho intenti no hi ha res a fer. Aquestes frases tan utilitzades no són més que autoenganys que ens donen una mica de pau a canvi d'un elevat peatge: l’ immobilisme. Ens costa acceptar les culpes, però sovint cal que prenguem consciència que hem fet malament per poder evolucionar i créixer. De totes les mentides que puguis dir hi ha una en la que mai pots caure: en mentir-te a tu mateix.
7) Sexualitat i adolescents #Somintensos
Tard o d'hora els nostres fills i filles tindran les seves primeres relacions sexuals.
Sempre és massa d'hora pels pares i massa tard pels fills.
En aquest vídeo et donem alguns consells per obrir un canal de comunicació per quan arribi el dia.
8) Confiar en els nostres fills i filles #Somintensos
La confiança és molt subjectiva i ens costa molt saber si estem confiant prou en els nostres fills o si, al contrari, estem confiant massa. De la mateixa manera mai estem prou segurs de si els nostres fills confien en nosaltres o no.
En aquest vídeo et dono algunes pautes i indicadors per gestionar aquest tema tan complicat com és la confiança.
9) Festes d'estiu #SomInquiets
Els joves són curiosos i exploradors per naturalesa. Moltes primeres vegades passen durant l'adolescència i per els joves és un moment ple de noves experiències. Com a mares i pares podem viure-ho amb por i desconfiança o bé convertir-nos en els seus consellers i oferir-lis eines perquè explorin de manera segura i amb responsabilitat.
En aquest vídeo parlem d'algunes coses a tenir en compte respecte a les sortides de nit durant l'estiu.
10) Vacances amb els fills i filles joves #SomInquiets
Arribar a acords, equilibrar els ritmes, oferir i buscar espais per connectar i desconnectar... Són alguns dels consells perquè tota la família gaudeixi de les vacances.
Mira el vídeo per aprendre com gestionar aquest moment tan esperat i temut a l'hora.
11) Nous rols #Somimperfectes
Els nostres fills es van fent cada cop més grans i nosaltres hem de fer cada cop menys de pares. Bé, hi poso un matís, hem de fer diferents funcions, amb diferent intensitat i amb diferents rols.
En aquest vídeo us dono alguns consells per poder fer millor aquesta transició.
12) Deixar a les filles i fills sols a casa #SomInquiets
No hi ha res que ens agradi més que tenir un espai en el que estar tranquils i poder experimentat la llibertat i el confort d’estar a la nostra llar. Poc a poc hem d’anar donant aquest espai als nostres fills i això suposa deixar-los sols a casa. Per aconseguir-ho hi ha unes senzilles pautes que ens permetran deixar als nostres fills amb tranquil•litat i seguretat.
13) Separació de parella i fills adolescents #SomIntensos
Hi ha vegades que l’amor de parella s’acaba i això comporta canvis familiars notoris. Aquesta separació suposa un trasbals pels fills, i com a adults hem de gestionar-ho de la millor manera per ser un exemple per ells.
En aquest vídeo us recordem algunes premisses per fer més portable la separació al nucli familiar.
14) Socialitzar entre iguals durant l’adolescència #Somintensos
Relacionar-se és necessari per desenvolupar les habilitats socials. Pels adolescents encara més, ja que estan en recerca de nous models.
En aquest vídeo el psicòleg Tomás Navarro us explica el perquè i com podeu ajudar a les vostres filles i fills a socialitzar.
15) Les necessitats del teu fill o filla adolescent #Sominquiets
Hi ha algunes necessitats bàsiques que no tenim tan presents i son molt importants per al desenvolupament dels nostres fills i filles. En aquest vídeo el psicòleg Tomás Navarro us explica quines son i com cobrir-les.
16) Atreveix-te a explorar les noves versions del teu fill o filla #Somimperfectes
Qui ets tu i que has fet amb el meu fill?! A vegades ens ho podem demanar, sobretot quan arriba l’adolescència i ens trobem amb una persona totalment diferent a la que hem ajudat a créixer. És normal i ho hem d’enfrontar com exploradors, buscant les oportunitats d’entesa i vincle. En aquest vídeo el Tomás ens recorda què els canvis en la personalitat i gustos seran constants i que nosaltres hem d’acompanyar-los en aquesta exploració.
17) Consell de Nadal (vàlid per tot l'any) #Somintensos
Aquestes dates, encara que màgiques, també ens fan anar més accelerats i nerviosos. Per aquest motiu hem de ser prudents en com demanem les coses i en tenir unes expectatives realistes i adaptables als imprevistos.
En aquest vídeo el Tomás et dona un consell per fer front a algunes situacions que pots trobar-te.